Tο Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την GPSF – Greek Pharmaceutical Students’ Federation (Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος) / GPSF Patras, οργανώνουν Βιωματικό Εργαστήριο για τους φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής με τίτλο: “Διαχείριση Άγχους”.

Το Εργαστήριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ώρα 12:00 – 15:00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών (αίθουσα II – 7, 1ος όροφος).

Oι συμμετέχοντες θα αναγνωρίσουν την έννοια του άγχους και τις μορφές του και θα γίνει διάκριση μεταξύ του «φυσιολογικού» και του «παθολογικού» άγχους.
Μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα παρουσιαστούν τεχνικές αναγνώρισης και διαχείρισης του άγχους καθώς και των αρνητικών σκέψεων που αυτό μπορεί να προκαλέσει. Απώτερος στόχος είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων, η μείωση του άγχους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Θεματικές Ενότητες:

  • Τι είναι το άγχος
  • Μορφές και συμπτώματα άγχους
  • Φυσιολογικό και παθολογικό άγχος
  • Διαταραχές άγχους
  • Οι συνέπειες του άγχους
  • Βασικές στρατηγικές διαχείρισης άγχους και αρνητικών σκέψεων

Διάρκεια: 3 ώρες
Εισηγήτρια: Νικολία Τσοκανά, Κοινωνική Λειτουργός MSc, στο Κέντρο Ψυχολογικής & Συμβουλευτικής Υποστήριξης .

Οι θέσεις για το Βιωματικό Εργαστήριο θα είναι συνολικά 20. Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από την GPSF Patras.

Πληροφορίες

Γιαννουλέα Παναγιώτα
Φοιτήτρια Τμήματος Φαρμακευτικής Πατρών
Υπεύθυνη Ομαδικής Ενδυνάμωσης GPSF Patras 2023 – 2024
Email: giotagiannoulea@yahoo.com
LinkedIn: Panagiota Giannoulea