Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Διαχείριση Άγχους» στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την GPSF – Greek Pharmaceutical Students’ Federation (Ένωση Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος) / GPSF Patras στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με εισηγήτρια την Τσοκανά Νικολία, κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης

Στο εργαστήριο συμμετείχαν συνολικά 13 φοιτητές και φοιτήτριες.

Μέσα από το συγκεκριμένο εργαστήριο οι φοιτητές ήρθαν σε επαφή με την έννοια του άγχους και τις μορφές του, καθώς και τη διάκριση μεταξύ  του «φυσιολογικού» και του «παθολογικού» άγχους. Παράλληλα μέσα από βιωματικές ασκήσεις παρουσιάστηκαν τεχνικές αναγνώρισης και διαχείρισης του άγχους καθώς και των αρνητικών σκέψεων που αυτό μπορεί να προκαλέσει.

Απώτερος στόχος  ήταν η αποτελεσματική αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων, η μείωση του άγχους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιωματικό εργαστήριο όπως και για την αξιολόγηση αυτού από τους συμμετέχοντες μπορείτε να βρείτε στο αρχείο που ακολουθεί.

Αποτίμηση εργαστηρίου διαχείριση άγχους (αρχείο pdf)